Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Еклери»Еклери с брашно от спелта

Еклери с брашно от спелта

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2442k5023
Еклери с брашно от спелта
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
30
"Еклерите, които ще си направите и втори, и трети път."

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 4бр.
  • мляко прясно - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 2 ч.л. бяла
  • олио - 100 г
  • брашно от спелта - 1 ч.ч.
  • За крема
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • мляко прясно - 600 мл
  • ванилия - 2 бр.
  • брашно от спелта - 2 с.л.
  • млечен шоколад - 70г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка от рецептата за еклери с брашно от спелта е да си приготвите пареното тесто. В дълбока тенджера изсипете първо течните съставки - олиото, водата и млякото. След това добавете захарта и солта и сложете тенджерата на котлона.

Включете и изчакайте да заври, след което добавете брашното от спелта и започнете да разбърквате енергично. Трябва да ви се получи тесто, което да започне леко да се отделя от стените на тенджерата. После махнете от котлона и оставете да се поохлади. Във вече поохладено, но все още топло парено тесто добавете яйцата и разбъркайте.

Пригответе си тава, застлана с хартия за печене. С лъжица или пош оформете еклерите и ги наредете на разстояние един от друг. След това ги изпечете в загрята фурна на 200°C за 25 мин.

Започнете да приготвяте крема за еклери. Сложете половината от млякото в тенджера да заври. После добавете захарта и разбъркайте. Другата половина от млякото разбъркайте с брашното от спелта, жълтъците и ванилията до получаването на хомогенна смес.

Добавете сместа към свареното прясно мляко и разбърквайте енергично до сгъстяване. Изключете и оставете крема за еклерите да се охлади напълно.

След като и еклерите и кремът са студени, изсипете крема в шприц или пош и напълнете еклерите с него.

Наредете ги в тава и ги поръсете с разтопения на водна баня млечен шоколад.

Изчакайте поне час, за да поемат добре, и поднесете еклери с брашно от спелта.

Вижте още как да направим карамел за еклери, както и как се пълнят правилно еклери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: