Начин на приготвяне
Омесване каймата с подправките, яйцето, горчицата. Накъсваме филийките и ги накисваме в млякото за няколко минути. Изтискваме ги от млякото и ги добяваме към каймата. Омесваме отново. Оставяме омесената кайма в хладилник поне 30 мин.
Върху хартия за печене разстиламе каймата и оформяме на квадрат. Намазваме с горчица, подреждаме колбас върху цялата площ. Киселите краставички и морковите ги подреждаме в единия край, от който ще започнем да навиваме рулото. Поръсваме с настъргания кашкавал или друго твърдо сиrене по избор. Аз лично ползвах чедър.
Навиваме рулото от кайма с помощта на хартията за печене. Веднъж навито, го преместваме върху чист лист хартия за печене и го увиваме в нея. Увитото руло го преместваме върху алуминиево фолио и го увиваме още веднъж. Поставяме го върху достатъчно голяма тава, покрита с хартия за печене, и печем в предварително загрята фурна 1 час на 170 °C.
Приготвяме глазурата, като разбъркваме кетчуп, кленов сироп и оцет. Тази глазура има приятен сладко кисел вкус и придава невероятен загар на рулото.
Вадим от фурната сочното телешко печено и разкъсваме фолиото и хартията за печене, като внимаваме защото е горещо. Намазваме с четка рулото с глазурата и връщаме във фурната на 170 °C за още 15 мин. Изваждаме от фурната и го оставяме да си почине около 10 мин.
Нарязваме и сервираме глазираното руло с телешка кайма.
Вижте още идеи за телешко руло, както и как да завием правилно солено руло.