Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Глазирано руло с телешка кайма

Глазирано руло с телешка кайма

ТодороваТодорова
Новак
136073
Глазирано руло с телешка кайма
Снимка: Тодорова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Тържествено, празнично, много сочно и много вкусно глазирано руло с телешка кайма"

Необходими Продукти

  • За рулото
  • телешка кайма - 850 г
  • яйце - 1 бр.
  • горчица - 1 ч.л.
  • хляб - 2 филийки без кората
  • мляко - 70 мл
  • сол на вкус
  • черен пипер
  • червен пипер
  • риган
  • За плънката
  • горчица
  • кисели краставички
  • моркови
  • колбас - 120 г тънко нарязана шунка или бекон около
  • кашкавал - 150 г настърган или друго твърдо сирене около 150 г
  • За глазурата
  • кетчуп - 1 с.л.
  • кленов сироп - 1с.л.
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесване каймата с подправките, яйцето, горчицата. Накъсваме филийките и ги накисваме в млякото за няколко минути. Изтискваме ги от млякото и ги добяваме към каймата. Омесваме отново. Оставяме омесената кайма в хладилник поне 30 мин.

Върху хартия за печене разстиламе каймата и оформяме на квадрат. Намазваме с горчица, подреждаме колбас върху цялата площ. Киселите краставички и морковите ги подреждаме в единия край, от който ще започнем да навиваме рулото. Поръсваме с настъргания кашкавал или друго твърдо сиrене по избор. Аз лично ползвах чедър.

Навиваме рулото от кайма с помощта на хартията за печене. Веднъж навито, го преместваме върху чист лист хартия за печене и го увиваме в нея. Увитото руло го преместваме върху алуминиево фолио и го увиваме още веднъж. Поставяме го върху достатъчно голяма тава, покрита с хартия за печене, и печем в предварително загрята фурна 1 час на 170 °C.

Приготвяме глазурата, като разбъркваме кетчуп, кленов сироп и оцет. Тази глазура има приятен сладко кисел вкус и придава невероятен загар на рулото.

Вадим от фурната сочното телешко печено и разкъсваме фолиото и хартията за печене, като внимаваме защото е горещо. Намазваме с четка рулото с глазурата и връщаме във фурната на 170 °C за още 15 мин. Изваждаме от фурната и го оставяме да си почине около 10 мин.

Нарязваме и сервираме глазираното руло с телешка кайма.

Вижте още идеи за телешко руло, както и как да завием правилно солено руло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: