Начин на приготвяне
Подправяме каймата със солта, чубрицата, черния пипер. Добавяме галетата и объркваме добре.
Обелваме и настъргваме сладките картофи и ги добавяме към каймата. С ръце объркваме и омесваме до хомогенност. Разстиламе сместа върху намаслена хартия за печене и оформяме правоъгълник.
По дължина подреждаме парчета сварен картоф и внимателно навиваме на руло. Печем на 150 градуса около 35 минути.
За соса обелваме лука и го нарязваме на тънки ивички. Сипваме олиото в тефлонов тиган и го загряваме. Сипваме нарязания лук и запържваме при непрекъснато разбъркване.
Когато лукът омекне начупваме при него телешкия бульон и сипваме кафявата захар. Разбъркваме и в момента, в който лукът се карамелизира сипваме брашното и след разбъркване добавяме водата.
Продължаваме да въркаме до сгъстяване на соса, след което отместваме от котлона.
Сервираме телешкото руло, полято със соса и с гарнитура по желание.