Начин на приготвяне
Измивате тиквичките, почиствате ги и ги нарязвате на кубчета. Обелвате лука и морковите, измивате ги и ги нарязвате на ситно.
Запържвате лука, морковите и тиквичките в малко олио. Прибавяте малко вода и раздробявате каймата, след като омекнат зеленчуците.
Задушавате каймата, а след това добавяте подправките и ориза. Бъркате на тих огън, докато стане стъклен, и изсипвате 4 ч.ч. топла вода.
След като поема малко от водата, го обръщате в тавичка и запичате соления пай във фурна на 250 °C.
Приготвяте заливката, като разбивате яйцата, прибавяте киселото мляко, а след това и брашното.
Когато се запече мусаката с ориз, изсипвате заливката и печете до готовност.
Поднасяте оризов пай с кайма и тиквички с няколко лъжички хубаво българско кисело мляко.
Вижте още как оризът да не се изсушава, както и съветите за пухкав ориз.