Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Такос»Пуешки чимичанга

Пуешки чимичанга

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5607k2k1
Пуешки чимичанга
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Дядо ви се чимичанга не е вечерял, но ако имате възможност да му спретнете пуешки чимичанга - определено ще му хареса."

Необходими Продукти

  • пуешко филе - около 100 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр. малък (по желание)
  • червен боб - 4 с.л. (от консерва)
  • доматен сос - 5 с.л.
  • тортили - 2 бр. (или лаваш)
  • кашкавал - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чили
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 2 с.л. олио и запържете нарязаното пуешко за 1-2 минути.

Прибавете нарязания на ситно лук и натърганите моркови и задушете.

След това добавете червения боб, доматения сос и подправките.

Разделете плънката на две тортили, поръсете с настъргания кашкавал и ги завийте чимичанга.

Загрейте олио и запържете пуешките чимичанга за 1-2 минути от всяка страна.

Вижте още как се правят най-вкусните буритос, неустоима чимичанга и много рецепти за такос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: