Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бурито»Чимичанга с лаваш (арменска питка)

Чимичанга с лаваш (арменска питка)

Cinnamon bunnyCinnamon bunny
Новак
108539
Чимичанга с лаваш (арменска питка)
Снимка: Cinnamon bunny
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Весел звън се чува у дома щом чимичангата с лаваш заеме своето място на трапезата"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • червени чушки - 1 бр. + 1 жълта
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • царевица - 5 с.л. сладка от консерва
  • чили сос - 3 с.л.
  • чедър - 6 листа топено сирене
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • босилек - на прах
  • розмарин - на прах
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязах на ситно зеленчуците и ги задуших заедно с подправките и чили соса.

В отделен тиган изпържих нарязаното на ситно пилешко, поръсено със сол и черен пипер.

В арменската питка сложих 2-3 лъжици зеленчуци плюс 2-3 лъжици пиле.

Сложих лист топено сирене за разкош отгоре и завих като рулце.

Завитите чимичанга запечатах в масло и чесън на прах на тигана за няколко минути.

Чимичанга с лаваш - вкусна арменска питка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: