Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Арпа фиде с гъби

Арпа фиде с гъби

редакция:
Арпа фиде с гъби3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Ммммм...определено ще опитаме това арпа фиде с гъби за вечеря."

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1бр.
  • олио - 5 с.л.
  • печурки - 200 г
  • арпа фиде - 200 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • зеленчуков бульон - 500 г
  • сол
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган или тенджера се запържват нарязаните на дребно лук и морков.

Щом омекнат, се прибавят нарязаните на филийки гъби.

Когато станат леко златисти, се добавя арпа фидето. Разбърква се на няколко пъти, след което се прибавя размитото в малко вода доматено пюре и зеленчуков бульон.

Ястието се овкусява със сол, куркума и черен пипер.

Температурата на котлона се намалява и ястието арпа фиде с гъби се готви около 20 минути или докато се свари арпа фидето.

Вижте също как да си направите критараки с пиле или любимото телешко с критараки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: