Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена палачинкова торта Традиция

Солена палачинкова торта Традиция

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2702k7745
Солена палачинкова торта Традиция3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Солена палачинкова торта Традиция - познат вкус, който искате да опитвате и пак и пак..."

Необходими Продукти

  • палачинки - 8 бр.
  • майонеза - 400 г
  • кисело мляко - 100 г
  • горчица - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • кисели краставички - 4 бр.
  • шунка - 300 г
  • кашкавал - 200 г
  • крема сирене - 100 г
  • царевица - 200 г от консерва
  • яйца - 3 бр. варени
  • чери домати - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От майонезата, киселото мляко и горчицата приготвям сос, който овкусявам с щипка черен пипер.

Мажа всяка палачинка с две лъжици от соса. Поставям намазаната страна на палачинката и отгоре отново мажа със соса.

Идеята е да намажа всяка палачинка от двете страни, за да се получи сочна палачинкова торта.

За различните пластове на палачинковата торта редувам ред шунка, палачинка, краставички, палачинка, крема сирене, палачинка, царевица.

Така редувам, докато свърша всички продукти.

Завършвам реденето с палачинка и намазвам от всички страни с майонезения сос. Покривам тортата с настърган кашкавал и настъргани варени яйца.

Украсявам с чери доматчета и оставям солена палачинкова торта Традиция в хладилник за една нощ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: