Начин на приготвяне
В купа се смесват съставките за палачинките. Разбиват се яйцата със захарта и солта, добавя се прясното мляко и накрая брашното.
Сместа се оставя за 20 минути на стайна температура.
За пърженето на палачинки е най-добре да имате специален плосък тиган – специален тиган за палачинки. Загрейте го и го намажете с бучка от маслото или олио.
В нагрятия намазнен тиган изсипете един супен черпак от сместа за палачинки и разпределете равномерно. Пържат се и от двете страни.
Започвате с палачинка, намазана с лютеница и шунка, нарязана на слайс, след това палачинка и върху нея майонеза, сирене и кашкавал.
И така редувате до последната. Смесвате майонеза и лютеница и намазвате отгоре и встрани.
Декорирате солената палачинкова торта по желание. Съставките на солена палачинкова торта Ретро могат да се сменят по избор.
Вижте още идеи за солени торти и научете рецептата за царска палачинкова торта.