Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солена торта»Солена палачинкова торта Ретро

Солена палачинкова торта Ретро

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Новак
113920
Солена палачинкова торта Ретро
Снимка: Teodora Krumova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Солена палачинкова торта Ретро - за закуска, обяд, предястие - винаги ѝ намираме вкусно приложение"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • прясно мляко - 600 мл
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • масло - или олио за намазване
  • За плънката
  • майонеза
  • лютеница
  • кашкавал
  • сирене
  • шунка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват съставките за палачинките. Разбиват се яйцата със захарта и солта, добавя се прясното мляко и накрая брашното.

Сместа се оставя за 20 минути на стайна температура.

За пърженето на палачинки е най-добре да имате специален плосък тиган – специален тиган за палачинки. Загрейте го и го намажете с бучка от маслото или олио.

В нагрятия намазнен тиган изсипете един супен черпак от сместа за палачинки и разпределете равномерно. Пържат се и от двете страни.

Започвате с палачинка, намазана с лютеница и шунка, нарязана на слайс, след това палачинка и върху нея майонеза, сирене и кашкавал.

И така редувате до последната. Смесвате майонеза и лютеница и намазвате отгоре и встрани.

Декорирате солената палачинкова торта по желание. Съставките на солена палачинкова торта Ретро могат да се сменят по избор.

Вижте още идеи за солени торти и научете рецептата за царска палачинкова торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: