Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена палачинкова торта Бохча

Солена палачинкова торта Бохча

Krasimira PetrovaKrasimira Petrova
Новак
3237
Солена палачинкова торта Бохча
Снимка: Krasimira Petrova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Толкова е хубава, че почти не ни дава сърце да я разрежем... почти"

Необходими Продукти

  • за палачинките
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - щипка
  • Плънка А ла руска салата
  • майонеза - 1 - 2 кут.
  • колбаси - по избор
  • кисели краставички - мариновани
  • грах
  • царевица
  • моркови
  • чушки - печена червена
  • гъби - мариновани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От сместа за палачинките приготвям палачинки. Нареждам 6 бр. с презастъпване върху горния ръб на отваряща се форма за торта - половината навътре, другата навън.

Върху дъното слагам 1 палачинка, плънка от майонеза и шунка и гъби, пак палачинка, майонеза с краставички, палачинка, майонеза с друг вид колбас /луканков/, палачинка, майонеза с грах, моркови и царевица, палачинка, майонеза с шунка и червена чушка.

Страничните палачинки ги събирам от краищата към центъра на наредената солена торта.

Декорация по желание.

Оставям в хладилника поне за 3-4часа

Източник: Krasimira Petrova от Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: