Бисквитена ягодова торта

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
3033k6223
Бисквитена ягодова торта
Снимка: Вероника Михайлова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"След първото парче, ще си мислите само за второто - вкусна, цветна и свежа бисквитена ягодова торта."

Необходими Продукти

  • бисквити 1 пак. закуска
  • пудинг - 2 пак. шоколад
  • прясно мляко - 1200 мл
  • краве масло - 40 г
  • захар - 160 г
  • банани - 1 бр.
  • ягоди - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете крема за тортата, като за целта сложете 1 литър от млякото в тенджера на котлона. Включете на средна степен котлона. Добавете захарта към млякото и разбъркайте добре.

След това в купа изсипете един черпак от млякото и в него разтворете съдържанието на пакетчетата пудинг.

После изсипете сместа в млякото и с непрекъснато разбъркване разбъркайте, докато не се свари не започне да се сгъстява кремът. Когато е готов, го махнете от котлона, добавете кравето масло и разбъркайте.

Измийте добре ягодите, след това заедно с банана ги нарежете на парчета. Пригответе си форма за торта с падащо дъно.

В купа излейте останалото мляко, потопете бисквитите в него и ги наредете на дъното на тавата.

След това ги залейте с крем. После наредете парчета ягоди и банани върху бисквитената тортичка.

След това отново бисквити, потопени в мляко, пак крем, плодове и така още два реда.

Най-отгоре наредете последните парчета плодове и натрошете останалите бисквити.

Приберете готовата пролетна торта в хладилника за поне 2 часа, след това махнете стените на тавата и поднесете бисквитена ягодова торта.

Вижте още за какво са полезни ягодките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: