Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Равиоли с рагу (туку) по рецепта от Генуа

Равиоли с рагу (туку) по рецепта от Генуа

Georgi MarinovGeorgi Marinov
Новак
9777
Равиоли с рагу (туку) по рецепта от Генуа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
18 мин.
Порции
4
"Ммммм...италианска класика, която се приготвя много лесно -."

Необходими Продукти

  • равиоли - 800 г
  • рагу с доматен сос - 400 г
  • грана падано - настъргано
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Равиоли с туку (рагу) са типично празнично ястие, но не само, за региона на Лигурия.

Ръчно изработените равиоли са със смесен пълнеж от месо и зеленчуци, като последните често са с есенни диви билки с доста силен аромат.

Загрейте голяма тенджера, пълна с вода, и щом водата заври, добавете сол и потопете равиолите в нея.

Оставете да се вари на силен огън, докато равиолите изплуват на повърхността и водата отново заври.

Теоретично те се готвят за 8 минути, на практика препоръчвам да опитате един, преди да ги отцедите всичките, тъй като ръцете за месене са различни и съответно листът равиоли може да е по-тънък или по-тънък и съответно да се готви по-дълго или по-кратко.

Вземете сравнително голяма купа, в която да овкусите равиолите, и налейте на дъното ѝ голям черпак сос.

Отцедете равиолите, изсипете ги в купата и овкусете, като добавите сос според вкуса си.

Ако желаете, поръсете равиолите с настъргано сирене Грана Падано и сервирайте на масата.

А знаете ли къде се крие разликата между равиоли и тортелини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: