Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Рагу от дреболии по руски

Рагу от дреболии по руски

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Рагу от дреболии по руски1 / 2
25/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • дреболии - 500 г пилешки
  • масло - 520 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 3 бр.
  • картофи - 5 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дреболиите се почистват и се сваряват до омекване. Запържват се в маслото до образуване на коричка.

Заливат се с половин чаена чаша от водата, в която са се варили, добавя се доматеното пюре и се задушават 30 минути на слаб огън. Лукът се реже на ситно и се запържва до прозрачно. Добавят се нарязаните моркови и картофи и се запържват.

Зеленчуците се добавят към дреболиите, добавя се сол и черен пипер. Добавя се брашното и дафиновият лист и рагуто се задушава 30 минути на слаб огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: