Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Наполеон»Наполеонки (по-добри от тези в магазина)

Наполеонки (по-добри от тези в магазина)

Иван ПауновИван Паунов
Помощник Готвач
871k146
Наполеонки (по-добри от тези в магазина)
Снимка: Иван Паунов
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
9
"Да ви е сладко с този перфектен френски сладкиш - любимите Наполеонки - по-добри от тези в магазина."

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г
  • захар - 150 г
  • ванилова захар - 10 г
  • жълтъци - 6 бр.
  • сладкарска сметана - 150 мл
  • царевично нишесте - 40 г
  • прясно мляко - 600 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме тестото на правоъгълници и го изпичаме в предварително загрята фурна на 200 °C.

След като стане златисто, го изваждаме и когато изстине, разполовяваме с нож всяко. Разделяме жълтъците, добавяме нишестето, захарта и разбъркваме.

Добавяме прясното мляко и на котлон с непрестанно бъркане сгъстяваме. Разбиваме сметаната на пяна и когато яйчният крем изстине, ги смесваме.

Намазваме като филийка едно правоъгълниче от тестото. Захлупваме с второ и отново намазваме.

Захлупваме с трето и намазваме със сладкарски крем от всяка страна.

Покриваме с трохи, направени от изпеченото бутертесто. Оставете наполенките да се охладят в хладилника за няколко часа.

Да ви е сладко с този перфектен френски сладкиш - любимите Наполеонки!

Вижте също как да си направите крем пита или класическата торта Наполеон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Към жълтъците или към белтъците се добавя нишестето и захарта не става ясно
18.03.2025 09:01
1
Покажи всички подкоментари