Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта. Към тях прибавяме 1 ч.ч. прясно мляко и брашното, като разбъркваме до получаване на хомогенна смес.
Останалото мляко го кипваме на котлона и постепенно към него прибавяме яйчената смес, като бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти. Добавяме ванилията, разбъркваме и сваляме от котлона.
Полученият крем оставяме да се охлади напълно. Бутертестото трябва да е размразено. В предварително загрята фурна на 180 градуса печем двете кори по отделно за 20 минути, докато се надигнат около 10-15 см.
Оставям тестото да изстине в печката, след което разделям листите внимателно на две части с нож и така получавам общо 4 листа.
В тава най-отдолу нареждам лист, крем и така последователно, като се завършва с крем. Отгоре поръсвам с натрошени парченца от корите.
Коментари