Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Филе от херинга на фурна

Филе от херинга на фурна

Филе от херинга на фурна
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Филе от херинга на фурна върви с всички възможни гарнитури за риба - от картофена салата, до любимия ви сос за риба или салата."

Необходими Продукти

  • филе от херинга - 1 кг
  • зехтин - 5 с.л
  • лимонов сок - 1 бр.
  • девесил
  • розмарин
  • черен пипер - млян
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето от херинга се измива под течаща вода добре. Оставете рибата да се отцеди от водата в гевгир.

През това време подгответе тавата, в която ще приготвяте печената херинга на фурна, като я застелете с хартия за печене.

Наредете върху нея херингата с кожата към хартията, полейте със зехтина и лимоновия сок.

Поръсете с подправките. Поставете рибата да се пече в предварително загрята фурна на 200 °C за около 15-20 минути, докато започне да се зачервява, или до готовност, след което я извадете.

Филе от херинга на фурна върви с всички възможни гарнитури за риба - от картофена салата, до любимия ви сос за риба или салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: