Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Маринована херинга на скара

Маринована херинга на скара

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Маринована херинга на скара1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
110 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
140 мин.
Порции
2 бр.
"Първо мариновате, после печете - за изяждането и ние можем да се включим"

Необходими Продукти

  • херинга - 2 броя почистена (може и друга риба)
  • за маринатата
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • оцет - 100 мл
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • дафинов лист - 2 броя
  • черен пипер - 6 зърна
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 150 мл
  • девесил - 2 клончета
  • магданоз - 1 корен + 4 стръка
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете едро магданозения корен и скилидките чесън. Всички съставки за маринатата смесете в тенджерка и сложете да кипнат на котлона. Оставете да се варят за 3-4 минути, разбъркайте и снемете от котлона. Оставете маринатата напълно да изстине.

През това време почистете добре двете херинги. Накиснете в изстиналата марината почистените херинги, покрийте съда и оставете в хладилник за 1 час и 30 минути.

Вземете 2 големи листа алуминиево фолио и добре ги намазнете от вътрешната страна. Отцеждайте рибите и ги сложете във фолиото. Във вътрешността им сложете по 2 клончета магданоз и ги завийте добре пликовете.

Сложете маринованата херинга на загряна добре скара и печете около 15 минути от двете страни. Поднесете рибата с гарнитура от зеленчуци и хубаво вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
43
32
20
10
Дай твоята оценка: