Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Руска супа от елда и печурки

Руска супа от елда и печурки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Руска супа от елда и печурки1 / 2
09/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • печурки - 200 г
  • картофи - 2 б
  • елда - 150 г
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 3 зърна
  • бекон - няколко резена по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се режат на ситно и се запържват в олиото.

Гъбите се нарязват на филийки. Картофите се режат на кубчета.

Елдата се измива и се добавя заедно с гъбите към лука и моркова. Пържи се 4-5 минути. Добавят се 2 литра и половина вода.

След това се добавят картофите, солта и черният пипер. Вари се 45 минути на бавен огън. По желание поднесете с резени бекон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: