Начин на приготвяне
В купа с миксер разбиваме яйцата със захарта и ваниловата захар.
След това прибавяме киселото мляко и олиото.
Пресяваме брашното с бакпулвера и също ги прибавяме.
Разбъркваме с миксера добре. Накрая прибавяме настърганите на ситно ренде моркови и ги разбъркваме с шпатула.
Получената смес разпределяме във форма за тарт и печем на 180 °C за 45 минути.
След като изстине основата, смесваме топло прясното мляко с меда и я заливаме, като оставяме отстояние от борда.
Сладкарският крем приготвяме, като в купа разбъркваме жълтъка, водата и брашното да стане на кашичка.
На котлона в касерола сипваме и стопляме млякото и захарта, след това добавяме кашата и буркаме.
Накрая добавяме ванилията и маслото. Заливаме тарта с готовия крем равномерно и прибираме в хладилника за 2 часа.
Преди поднасяне белим и режем мангото на полумесеци и ги редим върху сладкия тарт.
Насладете се на морковен тарт с манго.
Вижте още как се прави блат за пай. Разгледайте и още вкусни рецепти за сладки пайове.