Начин на приготвяне
Тиквичките се нарязват на ленти и се поставят в купа със студена вода.
В друг съд смесваме брашното, солта и белия пипер. Всяка лента от тиквичките, отцедена от водата, се овалва в брашното, после за кратко отново се потопя в купа с вода.
Пържим в загрято олио от двете страни до златисто.
Когато се поставят, внимавайте да не се изгорите.
Изваждат се върху салфетка, да попие мазнината. Приготвени по този начин, тиквичките не поемат много олио.
Поднасяме с млечна гръцка салата, приготвена от кисело мляко, краставица, нарязана на кубчета, сол, счукани скилидки чесън и пресен копър. Аз гарнирах и с пресни пържени картофки, поръсени с чесън и копър.
Добър апетит !
Коментари