Начин на приготвяне
Първо започваме от тиквичките - избираме по-дребни с нежна кожа. Не ги белим, измиваме ги хубаво под течаща студена вода и ги нарязваме на еднакви по дебелина кръгчета.
Нареждаме ги върху чиста памучна кърпа и ги покриваме с друга. Оставяме ги за половин час, за да попие излишната влага, за да не пръскат по време на пърженето тиквичките и да не поемат излишна мазнина.
Патладжана измиваме, отстраняваме дръжката и нарязваме на шайби. Посоляваме обилно със сол и оставяме в гевгир за 30 минути.
Вземаме по няколко шайби патладжан в ръка и изстискваме горчивия сок.
В тиган със загрято олио пускаме една разполовена едра скилидка чесън да се запържи за кратко и да овкуси мазнината.
Изваждаме я и в тигана пържим шайбите патладжан до златисто. Обръщаме и пържим и от другата страна. След това изпържваме и тиквичките.
Прехвърляме ги в подходящи чинии и овкусяваме със сол и ябълков оцет.
Поръсваме със ситно нарязаните скилидки чесън и магданоз.
Патладжаните и тиквички на тиган са готови.
Коментари