Начин на приготвяне
Бялото лимецово брашно се изсипва в купа, в която ще се меси.
Прибавя се сухата мая и хималайската сол и се разбърква много добре.
В средата на брашното се прави кладенче, в което се изсипва био овесената сметана, кленовият сироп, топлата вода и олио 50 мл.
Замесва се тесто, което се оставя да втаса 2 ч., като купата се покрива с кърпа.
След като тестото втаса, се разделя на 2 части. Всяка част се разточва върху силиконова подложка, намазана с олио на кора. Брашно не се прибавя при точенето.
Всяка кора се намазва с олио и се навива на руло, след което рулото се нарязва на парчета.
Парчетата се нареждат в тава с незалепващо покритие, която предварително е намазана с олио.
Празничната погача се намазва с олио и се оставя да втаса 30 мин.
Пече се веган погача Юбилей 60 мин в предварително загрята фурна на 180 °C.
Вижте още идеи за веган сладкиши и погледнете нашите предложения за постни питки.