Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Веган погача Юбилей

Веган погача Юбилей

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
7245k3k9
Веган погача Юбилей
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Веган погача, която става и за юбилей или като ежедневен вкусен хляб за веган хранене."

Необходими Продукти

  • лимецово брашно - 1 кг
  • суха мая - 14 г
  • овесена сметана - 200 мл био
  • хималайска сол - 2 ч.л.
  • кленов сироп - 3 с.л.
  • топла вода - 300 мл
  • олио - 50 мл + за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бялото лимецово брашно се изсипва в купа, в която ще се меси.

Прибавя се сухата мая и хималайската сол и се разбърква много добре.

В средата на брашното се прави кладенче, в което се изсипва био овесената сметана, кленовият сироп, топлата вода и олио 50 мл.

Замесва се тесто, което се оставя да втаса 2 ч., като купата се покрива с кърпа.

След като тестото втаса, се разделя на 2 части. Всяка част се разточва върху силиконова подложка, намазана с олио на кора. Брашно не се прибавя при точенето.

Всяка кора се намазва с олио и се навива на руло, след което рулото се нарязва на парчета.

Парчетата се нареждат в тава с незалепващо покритие, която предварително е намазана с олио.

Празничната погача се намазва с олио и се оставя да втаса 30 мин.

Пече се веган погача Юбилей 60 мин в предварително загрята фурна на 180 °C.

Вижте още идеи за веган сладкиши и погледнете нашите предложения за постни питки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: