Начин на приготвяне
Първо пригответе блата. Разбийте 6 яйца с 1 ч.ч. захар до разтопяване на захарта. Отделно пресейте 1 ч.ч. брашно и към нея добавете бакпулвера и 1 с.л. галета. Смесете яйчената смес и брашното до еднородна смес.
Отделете 1 ч.ч. от сместа и към нея добавете 1/2 с.л. какао. Вземете кръгла форма с подвижен ринг. Намажете я с олио и набрашнете. Изсипете бялата смес и върху нея изсипете 1 ч.ч. с какаото. Разбъркайте до премесване на двете смеси (на снимка).
Печете на 180 градуса до суха клечка.
Сега пригответе крема. Смесете 200 мл от прясното мляко с 2 яйца и нишестето ванилия. Разбийте всичко добре до хомогенна смес. Сложете на котлона 500 мл прясно мляко и към него добавете 1 ч.ч. захар. Разбърквайте до стопявате на захарта.
След като заври, на тънка струйка добавете смесените яйца, нишесте и мляко, бъркайте енергично, като се сгъсти крема отстранете от котлона. Оставете за около 30 минути да се охлади.
Сглобяване на тортата
Вземете вече опечения блат и го срежете на 2. Сложете долната част на поднос. Намажете обилно с крем. Сега вземете една нектарина и я нарежете на дребни кубченца. Разпределете върху крема. Сложете отгоре другата част от блата и пак намажете тортата с крем и по страните.
Засипете страните на тортата с шоколадови пръчици. Отгоре украсете с една нарязана на полумесеци нектарина.