Торта Юбилей

Торта Юбилей
Снимка: Пламена Тодорова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
160 мин.
Порции
8
"Когато празникът е по-специален - тортата може да бъде само една - Торта Юбилей"

Необходими Продукти

  • Продукти за блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • галета - 1с.л.
  • бакпулвер - 1/2
  • какао - 1/2 с.л.
  • Продукти за крема
  • прясно мляко - 700 мл.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр. нишесте
  • краве масло - 1/2 пакетче
  • ванилия - 1
  • нектарина - 1 за плънка + 1 за украса
  • шоколадови пръчици - 6 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе блата. Разбийте 6 яйца с 1 ч.ч. захар до разтопяване на захарта. Отделно пресейте 1 ч.ч. брашно и към нея добавете бакпулвера и 1 с.л. галета. Смесете яйчената смес и брашното до еднородна смес.

Отделете 1 ч.ч. от сместа и към нея добавете 1/2 с.л. какао. Вземете кръгла форма с подвижен ринг. Намажете я с олио и набрашнете. Изсипете бялата смес и върху нея изсипете 1 ч.ч. с какаото. Разбъркайте до премесване на двете смеси (на снимка).

Печете на 180 градуса до суха клечка.

Сега пригответе крема. Смесете 200 мл от прясното мляко с 2 яйца и нишестето ванилия. Разбийте всичко добре до хомогенна смес. Сложете на котлона 500 мл прясно мляко и към него добавете 1 ч.ч. захар. Разбърквайте до стопявате на захарта.

След като заври, на тънка струйка добавете смесените яйца, нишесте и мляко, бъркайте енергично, като се сгъсти крема отстранете от котлона. Оставете за около 30 минути да се охлади.

Сглобяване на тортата

Вземете вече опечения блат и го срежете на 2. Сложете долната част на поднос. Намажете обилно с крем. Сега вземете една нектарина и я нарежете на дребни кубченца. Разпределете върху крема. Сложете отгоре другата част от блата и пак намажете тортата с крем и по страните.

Засипете страните на тортата с шоколадови пръчици. Отгоре украсете с една нарязана на полумесеци нектарина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: