Торта за юбилей

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k2k3
Торта за юбилей
Снимка: Дони Ники
1 / 3
31/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
130 мин.
Порции
12
"Прекрасна торта за юбилей, която да приготвите за специалния повод"

Необходими Продукти

  • Блатове
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 360 г
  • прясно мляко - 240 мл
  • захар - 240 мл
  • олио - 200 мл
  • бакпулвер - 20 г
  • есенция
  • сол - щипка
  • червена боя
  • Крем
  • сметана - 700 мл сладкарска
  • пудра захар - 200 г
  • рикота - 500 г
  • крем за отстрани
  • сладкарска сметана - 150 мл
  • пудра захар - 70 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • боя
  • Маслен крем за божурите
  • кондензираното мляко - 1 кутийка (397 г)
  • краве масло - 300 г меко
  • шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват с миксера до побеляване, прибавя се олиото, следва разтворената червена боя в прясното мляко. Пресятото брашно с бакпулвера и солта се прибавят на порции към сместа, разбърква се с шпатула.

Сместа разпределих в две тави с диаметър 22 см. Пече се на 170°C без вентилатор за 20-25 минути.

Когато изстинат, се разрязват на по още две, за да се получат 4 блата.

Крем за сглобяване

Сладкарската сметаната с пудрата захар се разбиват с миксера до плътен крем. Добавя се рикотата и се разбива още минута-две до хомогенизиране на сместа.

Крем за декорация отстрани на тортата - лалета и листа.

Сладкарската сметана с пудрата захар се разбиват до твърд крем, след което се добавя заквасената сметана. Разбива се за кратко до хомогенизиране. Оцветява се с различни цветове от гелова боя.

Маслен крем за божурите

Маслото се разбива на максимална мощност за 3 минути, кондензираното мляко се добавя постепенно към маслото. Разбиването продължава до получаване на гъст и пухкав крем.

В ринг се сглобява празничната торта върху подложка. Редуват се блат, крем, като всичко се повтаря до последния четвърти блат.

С останалия крем тортата за рожден ден се измазва равномерно от всички страни.

С подходящ накрайник за лалета се шприцоват по външната част на тортата.

С накрайник за кошницата се прави външната половината част на сметановата торта.

От масления крем и накрайник за божури се оформят в желания от вас цвят.

Шоколадът се разтопява и се пресипва в писалка или еднократен пош, с помощта на които се надписва тортата за юбилей.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: