Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Туршия от червен лук със синап

Туршия от червен лук със синап

Туршия от червен лук със синап
Снимка: Албена Атанасова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Туршия от червен лук със синап за мезе, за гарнитура - уникално вкусна."

Необходими Продукти

  • червен лук - 4 глави
  • оцет - 250 мл
  • вода - 250 мл
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • синапено семе - 1 к.л.
  • дафинов лист - 3 листа
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготовка на лука:

Обелете и нарежете лука на тънки кръгчета или полумесеци.

По желание може леко да го намачкате с ръце, за да омекне.

В тенджерка сложете водата, оцета, захарта и солта.

Добавете подправките, ако ще използвате.

Загрейте, докато се разтворят напълно захарта и солта – не е нужно да завира.

Заливане:

Подредете лука в чист буркан и залейте с топлата марината.

Ако има въздух между резенчетата, натиснете леко с лъжица.

Оставете да изстине на стайна температура, след което затворете буркана и приберете в хладилника.

След 1-2 часа туршия от червен лук със синап вече може да се яде, но на следващия ден е още по-вкусен.

Вижте още за полезните свойства на червения лук и си изберете някоя от нашите вкусни рецепти за лучена яхния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: