Начин на приготвяне
Подготовка на лука:
Обелете и нарежете лука на тънки кръгчета или полумесеци.
По желание може леко да го намачкате с ръце, за да омекне.
В тенджерка сложете водата, оцета, захарта и солта.
Добавете подправките, ако ще използвате.
Загрейте, докато се разтворят напълно захарта и солта – не е нужно да завира.
Заливане:
Подредете лука в чист буркан и залейте с топлата марината.
Ако има въздух между резенчетата, натиснете леко с лъжица.
Оставете да изстине на стайна температура, след което затворете буркана и приберете в хладилника.
След 1-2 часа туршия от червен лук със синап вече може да се яде, но на следващия ден е още по-вкусен.
Вижте още за полезните свойства на червения лук и си изберете някоя от нашите вкусни рецепти за лучена яхния.