Агнешко с гъби и зелен лук

Агнешко с гъби и зелен лук3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Агнешко с гъби и зелен лук и уникален ароматен сос в тавата."

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 200 г
  • зелен лук - 5 връзки
  • олио - 5 с.л.
  • сол
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • рас ел ханут - 1/2 с.л.
  • домати - 1/2 ч.ч. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се нарязва на порции и изпържва в сгорещена мазнина. Към него се прибавя нарязаният на малки кубчета морков, а малко по-късно - почистените гъби.

Налива се малко вода и ястието се задушва за 10 минути, след което се добавят нарязаните зелени листа лук.

Когато лукът намали обема си, се прибавят сол, червен пипер, рас ел ханут и смлени домати.

Ако имате пресен джоджен, може да добавите и него към агнешкото печено.

Опитайте крехко агнешко месо със зелен лук и гъби!

Вижте още предложения за агнешко за Великден. Разберете и защо на Великден се яде агне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: