Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача с квас

Фокача с квас

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2361k1k2
Фокача с квас
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Фокача с квас и невероятен вкус, с която да принесете духа на Италия у дома."

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • вода - 280 г
  • сол - 8 г
  • активен квас - около 100 г
  • зехтин
  • домати - рендосани
  • чери домати - 1 шепа
  • маслини - 1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата и брашното за тази фокача с квас се смесват като може да се разбърка добре до поемане на водата и се оставя настрани да си почине за около 15 минути.

Към сместа с водата и брашното добавяме активен квас (това е когато квасът, който държим в хладилника го нахраним с вода и брашно и оставим няколко часа да втаса) и сол. И с мокри ръце размесваме, като и разтягаме и прегъваме тестото (ако имате време, това прегъване може да го направите още 2 пъти на всеки 30 минути).

След като тестото е втасало няколко часа на стайна температура или за една нощ на по-хладно място, изсипваме тестото в подходяща тава, предварително намаслена със зехтин.

Разстилате добре с пръсти, намазвате с домат (предварително рендосан), слагаме домати чери и маслини, поръсваме с риган и оставяте отново да втаса за няколко часа след което се изпича на 180 градуса за 40 минути или до готовност.

Вижте важни хитринки при приготвянето на фокача и най-вкусните изпитани рецепти за фокачи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Фокачата се получи брилянтно с тази прекрасна рецепта.
15.04.2025 16:07
1