Начин на приготвяне
Спанакът се измива много добре и се нарязва на едро.
Лукът се почиства, измива и нарязва на средно, след което се слага в дълбок тиган, в който ще се готви.
Прибавя се олиото и се запържва на среден огън за 5 мин.
Морковът се обелва, измива, нарязва на едро ренде.
Чесънът се обелва и нарязва на ситно.
Морковът и чесънът се прибавят към лукът след като се е запържил.
Разбърква се много добре и се запържва още 5 мин., след което се прибавя доматеното пюре, пушеният червен пипер, куркумата и кимиона. Прибавя се топла вода 500 мл. и се оставя спаначената яхния да ври 10 мин., след което се прибавя нарязаният спанак. Вари се още 10 мин., след което се прибавя пипера микс, хималайската сол, лимоновият сок и се оставя да ври 10 мин.
След като се свари постната спаначената яхния се поръсва с нарязания на ситно магданоз.
Вижте също как да си направите постен спанак с ориз или любимата спаначена каша.