Спаначена яхния

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Спаначена яхния1 / 2
09/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спанак - 1 кг
  • лук - 1 връзка зелен + 1 глава кромид
  • моркови - 1 - 2 броя
  • чесън - 3 - 4 скилидки, по - големи
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л. непълна
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен - пресен, на вкус
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете спанака и джоджена и ги нарежете ситно отделно. Загрейте около 50-60 мл мазнина в голяма тенджера и запържете наряните ситно зелен и кромид лук, морковите и чесъна.

Задушете до омекване и добавете червения пипер, брашното и добре объркайте. Долейте разреденото с малко вода доматено пюре, пак объркайте и започнете да добавяте на части спанака.

Добавяйте спанак и изчаквайте да спихне. Долейте гореща вода. Гответе спаначената яхния на слаб огън, като накрая добавите сол, черен пипер и нарязания джоджен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
52
42
32
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

пили
пили
Фантастична яхния!
Вместо брашно сложих смлени слънчогледови семки, зеленият лук беше 3 дебели стръка, джодженът ми беше сух, доматите - пресни, морков нямах, но сложих накълцан корен магданоз и стана неустоимо вкусна!
17.04.2013 20:49
1