Неаполска пица

РозаРозаНовак
12/11/2014
"Родината на пицата може да е Италия, но най-вкусната пица се прави в Неапол "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 094
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и прибавете към него маята, размита във водата и олиото.

Замесете средно твърдо тесто. Поставете го върху дъска и месете още малко. Сложете го в намазан с олио съд, покрийте с кърпа и оставете да втасва.

Разделете тестото на 2 части, поизмесете и направете два кръга. Поставете ги в намазана с мазнина тавичка, прибавете едро нарязаните домати, нарязаните по дължина сардини.

Посолете и подправете, оставете пак да втаса тестото. Печете пицата в умерена фурна, а 5 минути преди края поставете тънки парченца сирене.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар