Неаполска пица
Neapolitan Pizza
gotvach.bg»Рецепти»Пица»Неаполска пица

Неаполска пица

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3310k
Неаполска пица1 / 2
12/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции2
"Родината на пицата може да е Италия, но най-вкусната пица се прави в Неапол"

Необходими Продукти

  • брашно - 240 г
  • вода - 150 мл гореща
  • мая - 15 г прясна
  • олио - 1 с.л.
  • сол
  • Плънка
  • домати - 500 г добре узрели
  • моцарела - 180 г
  • сардини - 10 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • риган
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и прибавете към него маята, размита във водата и олиото.

Замесете средно твърдо тесто. Поставете го върху дъска и месете още малко. Сложете го в намазан с олио съд, покрийте с кърпа и оставете да втасва.

Разделете тестото на 2 части, поизмесете и направете два кръга. Поставете ги в намазана с мазнина тавичка, прибавете едро нарязаните домати, нарязаните по дължина сардини.

Посолете и подправете, оставете пак да втаса тестото. Печете пицата в умерена фурна, а 5 минути преди края поставете тънки парченца сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: