Начин на приготвяне
Първо измиваме и сваряваме агнешки комплект. След като се охлади го режем на ситно, а зеленчуците също измити режем на парченца.
Загряваме олиото и маслото в дълбок тиган. Слагаме зеленчуците, без киселица, да се задушат леко и прибавяме измития ориз. Бъркаме докато ориза стане стъклен, прозрачен. След това прибавяме дреболиите, подправките и сол, червен и чер пипер и нарязания киселец. Разбърква се хубаво и се изсипва в подходяща тава.
Заливаме с гореща вода и малко от бульона, в който са варени дреболиите. Водата в случая е 4, 5 чаши. Слагаме ястието в загрята фурна на 180 градуса до почти пълно усвояване на водата (40-45 минути).
Заливаме с приготвената заливка от яйцата и киселото мляко с царевично брашно и сол на вкус. Печем само отгоре до желания загар. Вкусна е тази заливка и с различна текстура заради царевичното брашно!
С доматче и пресен лук си партнира идеално тази дроб сарма със заливка, а може и с допълнително кисело мляко! Опитайте тази дроб-сарма ако желаете.
Вижте също как да си направите дроб сарма с печурки или любимата празнична дроб-сарма.