Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб сарма със заливка от кисело мляко

Дроб сарма със заливка от кисело мляко

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5987k1k5
Дроб сарма със заливка от кисело мляко
Снимка: Людмила
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
"Разкошна дроб-сарма с чудна пухкава заливка от кисело мляко, яйца и царевично брашно."

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - 500 г
  • пресен лук - една връзка
  • пресен чесън - 1 стрък
  • киселец - 1 малка връзка
  • зелена чушка - 1 бр.
  • червена чушка - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен
  • олио - 3 с.л.
  • масло краве - 1 с.л.
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • за заливката
  • кисело мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • фино царевично брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измиваме и сваряваме агнешки комплект. След като се охлади го режем на ситно, а зеленчуците също измити режем на парченца.

Загряваме олиото и маслото в дълбок тиган. Слагаме зеленчуците, без киселица, да се задушат леко и прибавяме измития ориз. Бъркаме докато ориза стане стъклен, прозрачен. След това прибавяме дреболиите, подправките и сол, червен и чер пипер и нарязания киселец. Разбърква се хубаво и се изсипва в подходяща тава.

Заливаме с гореща вода и малко от бульона, в който са варени дреболиите. Водата в случая е 4, 5 чаши. Слагаме ястието в загрята фурна на 180 градуса до почти пълно усвояване на водата (40-45 минути).

Заливаме с приготвената заливка от яйцата и киселото мляко с царевично брашно и сол на вкус. Печем само отгоре до желания загар. Вкусна е тази заливка и с различна текстура заради царевичното брашно!

С доматче и пресен лук си партнира идеално тази дроб сарма със заливка, а може и с допълнително кисело мляко! Опитайте тази дроб-сарма ако желаете.

Вижте също как да си направите дроб сарма с печурки или любимата празнична дроб-сарма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: