Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Пилешка дроб сарма със заливка

Пилешка дроб сарма със заливка

Пилешка дроб сарма със заливка
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
"Ястие в най-добрите традиции на Българската кухня и старите майстори"

Необходими Продукти

  • пилешки сърчица - 300 г
  • пилешки воденички - 300 г
  • ориз - 200 г
  • лук - 3 глави кромид
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • за заливката
  • кисело мляко - 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете воденичките и сърчицата в подсолена вода, извадете от нея и ги нарежете на дребни парчета. Нарежете кромида на дребно и го запържете в дълбок тиган, добавете дреболиите, след това измития ориз, пържете, докато ориза добие стъклен цвят.

Добавете подправките и преместете ястието в тавичка, налейте 450 мл от бульона, в който сте сварили воденичките и сърчицата.

Запечете ястието, докато водата почти се изпари. В купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко и брашното, разбъркайте хубаво.

Залейте ястието с млечната смес, и печете още 15 мин, докато хване златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: