Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Постни великденски курабии

Постни великденски курабии

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5987k1k5
Постни великденски курабии
Снимка: Людмила
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20
"Постни великденски курабии за малки и големи за вашата празнична трапеза."

Необходими Продукти

  • бяло брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч. или повече, ако искате по - сладки
  • олио - 5 с.л. или кокосово масло
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилова захар - 10 г
  • лимонови корички - пакет от 9 г
  • топла вода - 1 ч.ч. за меко тесто, сипва се постепенно
  • сол - щипка
  • За декорация
  • кристална захар - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се слагат брашното, захарта, лимонови корички, ванилова захар, щипка сол, бакпулвер. Всичко се разбърква добре с лъжица.

Слага се олиото и постепенно се сипва от топлата вода, докато се разбърква непрекъснато. Когато тестото се събере на топка, с мазни ръце се доизмесва. Оставя се да си почине няколко минути, докато си подготвите тавичка с хартия за печене. Но може и десетина минути да стои така, да се отпусне.

Оформят се топчета с големината на едър орех и се потапят в кристална захар от едната страна.

Постните великденски курабии се подреждат в тавата и се пекат на 170 градуса с вентилатор до готовност, около петнайсет минути.

Вижте също как да си направите бели великденски сладки или оригинални меденки за Великден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: