Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на фурна»Пролетен ориз басмати със спанак и гъби

Пролетен ориз басмати със спанак и гъби

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
3033k6223
Пролетен ориз басмати със спанак и гъби
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"По желание поднесете пролетен ориз басмати със спанак и гъби със зелен чесън, а за непостещите - кисело мляко."

Необходими Продукти

  • ориз басмати - 300 г
  • лук - 1 глава кромит жълт
  • зелен лук - 2 стръка
  • спанак - 300 г
  • печурки - 250 г гъби
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • сол - 2 ч.л.
  • топла вода - 500 мл
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе зеленчуците. Нарежете лука и зеления лук на ситно. Листенцата на спанака измийте добре и накъсайте на дребни парчета като махат дръжките. Гъбите измийте и нарежете на парчета.

В тиган на умерен огън запържете лука, зеления лук, гъбите и накрая спанака. Овкусете с червен пипер и сол. Разбърквайте добре през цялото време.

Ориза измийте и го сложете в тава, залейте го с топлата вода, добавете съдържанието от тигана и разбъркайте.

Овкусете със солта, черен пипер и куркума. Разбъркайте ориза с гъбки и сложете във фурната за 30 мин на 180 °C.

По желание поднесете пролетен ориз басмати със спанак и гъби със зелен чесън, а за непостещите - кисело мляко.

Вижте още любими предложения за пролетни гозби, а тази рецепта за спанак с яйца и сирене на фурна е хит в сайта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: