Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз басмати със свинско

Ориз басмати със свинско

Ориз басмати със свинско
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Опитахте ли вече свинското с ориз по тази рецепта?"

Необходими Продукти

  • ориз басмати - 300 г
  • свинско месо - 500 г
  • чушки - 1/2 зелена + 1/2 червена
  • лук - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • грах - шепа замразен
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
  • шафран
  • бяло вино - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете 3-4 с.л. зехтин и запържете месото с дафиновия лист до златисто. Извадете и заделете.

В същата мазнина сложете лук, нарязан на дребно и чушките на малки парчета.

Добавете доматите (нарязани на кубчета), а след няколко минути и замразения грах.

Върнете месото и налейте бялото вино. Изчакайте, докато се изпари алкохолът, и налейте водата, колкото да покрие продуктите.

Сложете подправките и варете на слаб котлон до готовност на месото.

Преди да сложите ориза Басмати, налейте още вода, защото със сигурност е извряла по време на варенето на месото.

Изчакайте да заври и добавете ориза. Варете до готовност.

Изключете, оставете леко да се охлади и сервирайте веднага ориз басмати със свинско.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Stoevmobile
Stoevmobile
Добре се получи! Вместо замразен грах сложих от консерва и малко се позагуби при готвенето. Добавих и една идея къри.
17.12.2022 21:59
Христо Славейков
Христо Славейков
Вкусна яхнийка се получи, дори и с обикновен бисерен ориз! Благодаря!
17.10.2021 22:12