Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гръцка супа Авголемоно

Гръцка супа Авголемоно

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Гръцка супа Авголемоно1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Страхотна студена лятна супа, която взимаме назаем от Гръцката кухня"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • бульон - 4 к.ч. пилешки
  • ориз - 50 г
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте с бульон почистения, изплакнат и попарен ориз, посолете, възварете и варете до омекването на тих огън.

Разбийте яйцата заедно с лимоновия сок до получаване на пяна, прибавете на части 2 к.ч. врял бульон.

Изсипете застройката в бульона с ориза и продължете да бъркате, докато супата се сгъсти.

Охладете до стайна температура, поставете в хладилник и изстудете добре.

Преди поднасяне разбъркайте и украсете с нарязана на колелца и обелен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: