Начин на приготвяне
Почистете и измийте дреболийките много добре, поставете ги в тенджера с леко подсолена вода и поставете на силен огън да заврат, като периодично припенвайте бульона.
Прецедете бульона на сварените дреболии и го запазете, нарежете дреболиите на ситно. В тенджерата, в която ще готвите пилешката супа, налейте и нагрейте олиото, добавете ситно нарязаните зеленийки лук, копър и магданоз.
Разбъркайте за кратко и прибавете нарязаните дреболии, запържете до омекването на зеленийките.
Добавете прецедения бульон и добре почистения и измит ориз. Варите до готовност на ориза, ако е нужно, посолете и поръсете с черен пипер на вкус. Свалете тенджерата от огъня.
За застройката в голяма купа разбийте яйцата, добавяйки на струя 1 ч.ч. вода, прибавете лимоновият сок.
Уравновесете температурите на застройката и супата, като добавяте горещ бульон от супата към застройката при непрекъснато бъркане.
Прибавете застройката към супата и разбъркайте.
Лесна, гладка и много вкусна супичка!
Гръцката супа с пилешки дреболии е готова.