Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Батат с гъби и сметана на фурна

Батат с гъби и сметана на фурна

JuliyaJuliya
Гуру
5938k2k1
Батат с гъби и сметана на фурна
Снимка: Juliya
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Батат с гъби и сметана на фурна - различна вечеря, но много, много вкусна."

Необходими Продукти

  • батат - 500 г
  • гъби - 250 г
  • сметана - 200 г
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • розмарин - 1 ч.л.
  • копър - няколко стръка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете батата, нарежете го на кубчета и го сложете в тава за печене.

Добавете зехтина и розмарина, разбъркайте и печете батата в загрята фурна на 180°С за 20 минути.

През това време почистете и нарежете гъбите, добавете ги в тавата, разбъркайте и сложете във фурната.

Накълцайте чесъна, нарежете копъра и разбъркайте със сметана за готвене.

Овкусете със сол и черен пипер.

Изсипете получената смес в тавата, разбъркайте и печете ястието с гъбки за около 15 минути.

Бататът с гъби и сметана на фурна е много вкусно хапване, особено с малко диетичен хляб.

Вижте също как да си направите вкусно пюре с батат и картофи или разкошно брауни с батат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: