Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Соленки с крема сирене и пармезан

Соленки с крема сирене и пармезан

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
3153k6513
Соленки с крема сирене и пармезан
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Соленки с крема сирене, пармезан и още нещо вкусничко! Идеални за из път, пикник, почерпка в офиса или в училище."

Необходими Продукти

  • За тестото
  • кисело мляко - 1 ч.ч. (краве)
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • За плънката
  • яйца - 1 бр.
  • сирене крема - 80 г
  • пуешка шунка - 50 г
  • пармезан - 30 г
  • За поръсване
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сусам - на вкус
  • слънчогледово семе - на вкус, сурово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното заедно със солта и пакетчето бакпулвер. Към киселото мляко добавете содата и разбъркайте добре, след което оставете за няколко минути да шупне. Прибавете киселото мляко със загасената сода към брашното. След това добавете олиото и започнете да месите тесто. Покрийте го и го оставете да почине.

Започнете да правите плънката като за целта смесете в купа разбийте яйцето, крема сиренето и пармезана. Добавете ситно нарязана шунката и разбъркайте добре.

Извадете тестото от купата и го разточете. С помощта на чаша с широко гърло изрежете кръгчета. В средата на кръгчето сложете 1 с.л. от плънката и прегънете на две всички соленки. Натиснете добре с вилица, за да се затвори. Наредете готовите соленки със сирене в плитка широка тава, покрита с хартия за печене. Процедурата се повтаря, докато свърши тестото и плънката.

Разбийте смес от киселото мляко, олио и яйцето и със силиконова четка намажете всяка соленка. Поръсете със семена сусам и слънчоглед.

Изпечете ги в загрята фурна на 180 градуса за 30 мин. или до златисто тези соленки с крема сирене и пармезан.

Вижте и идеи за кето гризинки и соленки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: