Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното заедно със солта и пакетчето бакпулвер. Към киселото мляко добавете содата и разбъркайте добре, след което оставете за няколко минути да шупне. Прибавете киселото мляко със загасената сода към брашното. След това добавете олиото и започнете да месите тесто. Покрийте го и го оставете да почине.
Започнете да правите плънката като за целта смесете в купа разбийте яйцето, крема сиренето и пармезана. Добавете ситно нарязана шунката и разбъркайте добре.
Извадете тестото от купата и го разточете. С помощта на чаша с широко гърло изрежете кръгчета. В средата на кръгчето сложете 1 с.л. от плънката и прегънете на две всички соленки. Натиснете добре с вилица, за да се затвори. Наредете готовите соленки със сирене в плитка широка тава, покрита с хартия за печене. Процедурата се повтаря, докато свърши тестото и плънката.
Разбийте смес от киселото мляко, олио и яйцето и със силиконова четка намажете всяка соленка. Поръсете със семена сусам и слънчоглед.
Изпечете ги в загрята фурна на 180 градуса за 30 мин. или до златисто тези соленки с крема сирене и пармезан.
Вижте и идеи за кето гризинки и соленки.