Начин на приготвяне
Започнете с подготовката на зеленчуците.
Измийте ги, обелете и нарежете всеки зеленчук с предпочитаната от вас големина.
Могат да се охладят леко, за по-свеж ефект.
Приготвяне на каймата:
Загрейте олиото в дълбок тиган.
Запържете лука до златисто, добави чесъна.
Прибавете каймата и я раздробете с вилица.
Гответе я около 7–10 минути или до пълно сготвяне.
Добавете подправките и разбъркайте добре.
Свалете каймата от котлона.
Пристъпете към приготвянето на соса:
Смесете съставките - майонеза, кисело мляко, чесън, копър, сол, черен пипер и лимонов сок, и разбъркате до получаването на хомогенна смес.
Приберете соса в хладилника до сервиране.
Започнете да сглобявате дюнерите.
Загрейте плоските питки на сух тиган или с малко масло.
Върху всяка питка поставете пласт кайма, след това зеленчуци и сос.
Завийте питката като джоб или руло, като долния край може да се прегъне навътре.
По желание запечете завития дюнер за кратко отгоре и отдолу за хубави линии.
Сервирайте домашните дюнери с кайма, докато са топли, с чаша студен айран или плодов сок.
Ако сте на малко по-здравословно хранене, погледнете тези идеи за безглутенов дюнер.