Начин на приготвяне
Първо, запържваме лука в масло (или зехтин) за 2-3 минути, след което добавяме доматите, подправките и кетчупа.
Готвим го за минута, след което добавяме пилешкия бульон. Оставяме да къкри около 10 минути, за да се сгъсти.
Във снимките, които ще кача, се надявам да ме разберете по-лесно, в същото време ще кача и видео.
След като направим соса, обелваме зелените бананите и ги нарязваме на парчета с дължина приблизително два пръста.
Пържим ги, докато започнат да пожълтяват. След това ги поставяме върху кухненска хартия, за да поемат мазнината, след което ги смачкайте поотделно, за да се сплескат.
Може да използвате тиган, чаша или чиния за това :) идеята е да се сплескат и да се върнат обратно във олиото, за да се опържат хубаво навсякъде !
След това вадим пържените банани и посипваме със соса отгоре.
Получавате едно от най-известните колумбийски ястия!
Добър апетит!
Вижте още съвети как да бланширате банани, както и разберете колко калий и магнезий има в един банан.