Начин на приготвяне
Днес отлитаме до Колумбия и ще си приготвим и хапнем този уникален кокосов сладкиш Natilla De Cocco Colombiana. Приготвя се лесно.
1 литър прясно мляко слагаме в тенджерка и загряваме на котлона.
В останалите 500 мл мляко разбъркваме нишестето. Преди да заври млякото на котлона, добавяме нишестената смес по-малко и постоянно разбъркваме.
Ври на бавен огън до сгъстяване. Прибавяме бучката масло и хубаво разбъркваме, докато се разтопи.
В тавичка, намазана с масло, изливаме топлия крем. Покриваме го с фолио и го оставяме да изстине.
Прибираме след това в халадилник за час-два, да се изстуди и стегне добре.
След това вадим лесния сладкиш от хладилника, обръщаме го на една дъска или на плот, покрит с фолио.
Режем на правоъгълни или квадратни парчета и ги овалваме с кокосови стърготини.
Това е.
Да ви е сладко с този колумбийски кокосов сладкиш!
Източник: Lubka Savova - Кулинарна Мрежа
Коментари