Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Колумбийски питки

Колумбийски питки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Колумбийски питки1 / 2
09/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Разкошни домашни питки за делник и празник!"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • мая - 12 г (суха)
  • олио - 50 мл
  • вода - 100 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - ½ ч.л.
  • масло - 50 г
  • кимион - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят във водата. Брашното се пресява и в средата се прави кладенче. Сипват се маята, солта и олиото. Млякото се добавя постепенно и се замесва гладко тесто.

Покрива се с кърпа и се оставя да втаса. След това тестото се премесва на посипана с брашно повърхност и се разделя на 4 топки.

Покриват се и се оставят да втасат. Питките се намазват с вода и се поръсват с кимион. Пекат се в предварително загрята фурна. Когато са готови, се намазват с масло и се покриват с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: