Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Пържени диви гъби с царевично брашно

Пържени диви гъби с царевично брашно

Пържени диви гъби с царевично брашно
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Пържени диви гъби с царевично брашно са повече от нещо вкусно за хапване - те са основата на цял куп вкусни ястия."

Необходими Продукти

  • манатарки - 250 г
  • челядинки - 100 г
  • гъби булка гъба - 100 г
  • чесън - 3 скилидки
  • краве масло - 100 г
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • сол - по вкус
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре свежо набраните диви гъби.

Ако е необходимо, използвайте мека гъба, за да се изчистят остатъците от почва и горски тревички.

Нарежете гъбите на средно големи парчета.

След това леко напръскайте с вода парчетата гъби.

Посолете и оставете за 10 минути, за да поемат от солта.

След това добавете царевичното брашно и разбъркайте добре, за да полепне равномерно по гъбите.

Нарежете чесъна на ситно.

В дълбок тиган сгрейте маслото.

Добавете оваляните в царевично брашно гъби.

Добавете ситно нарязания чесън.

Като се запържат, започнете да бъркате и ако е необходимо, добавете малко сол.

Подправете с черен пипер и кимион по желание. Може да ги задушите за малко.

Пържете до готовност. Готовите пържени гъби придобиват леко златист загар.

Извадете и оставете върху кухненска хартия, за да се отдели излишното масло.

Поднесете пържени диви гъби с царевично брашно, докато са топли, като гарнитура към ястия с месо и ориз.

Добър апетит!

Вижте още съвети за панирането на манатарки, както и всички наши вкусни рецепти за супа с челядинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: