Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем брюле»Дубайски десерт с крем от шамфъстък

Дубайски десерт с крем от шамфъстък

Дубайски десерт с крем от шамфъстък
Снимка: Ясмина Атанасова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Дубайски десерт с крем от шамфъстък - едно изкушение, на което никой не може да устои."

Необходими Продукти

  • За първия пласт
  • крем от шамфъстък - 150 г
  • печен кадаиф - 100 г (натрошен на дребно)
  • масло - 50 г
  • За втория пласт
  • сметана - 150 мл
  • маскарпоне - 125 г
  • черен шоколад - 150 г
  • За третия пласт
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • маскарпоне - 125 г
  • бял шоколад - 100 г
  • крем от шамфъстък - 50 г
  • За четвъртия пласт
  • млечен шоколад - 200 г
  • сметана - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме си подходящи чаши за десерт, като аз използвах 6 чаши с вместимост 350 мл. След това започваме да си подготвяме първият пласт. Разтапяме маслото на водна баня или в микровълнова фурна.

Смесваме кадаифа с разтопеното масло, разбъркваме и добавяме крема от шамфъстък. Разбъркваме до хомогенност и разделяме по равно в шестте чаши. Прибираме чашите в хладилника и продължаваме с подготовката на вторият пласт. Загряваме сметаната и я изсипваме върху натрошения черен шоколад.

Разбъркваме, докато се разтопи и прибавяме маскарпонето. Разбъркваме отново с помощта на шпатула до хомогенност. Разпределяме полученият крем в чашите и отново ги връщаме в хладилника. Идва ред и на третият пласт.

Разбиваме студената сметана с миксер. Разтапяме белият шоколад на водна баня и го оставяме да се охлади за няколко минути. Смесваме белият шоколад със сметаната, маскарпонето и крема от шамфъстък.

Разбъркваме с шпатула до смесването на всички продукти. Разпределяме и този крем по равно в шестте чаши. Отново прибираме десерта в хладилника. И накрая си приготвяме последният четвърти пласт като загряваме сметаната и я изсипваме върху натрошения млечен шоколад и бъркаме докато шоколада се разтопи.

Изчакваме малко да се охлади и го разпределяме в чашите по равно. Прибираме чашите в хладилника и след няколко часа можем да сервираме. Но ако имате повече време най - добре е да престои едно денонощие преди да го опитате.

Преди да го сервирате може да го поръсите с натрошен пресен шамфъстък. И накрая остава само да се насладите на дубайския десерт с крем от шамфъстък.

Търсите ли кулинанри вдъхновения? Експериментирайте вкусно, като приготвите дубайски чийзкейк, уникална дубайска баница и разбира се, легендарния дубайски шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: