Начин на приготвяне
Избираме си подходящи чаши за десерт, като аз използвах 6 чаши с вместимост 350 мл. След това започваме да си подготвяме първият пласт. Разтапяме маслото на водна баня или в микровълнова фурна.
Смесваме кадаифа с разтопеното масло, разбъркваме и добавяме крема от шамфъстък. Разбъркваме до хомогенност и разделяме по равно в шестте чаши. Прибираме чашите в хладилника и продължаваме с подготовката на вторият пласт. Загряваме сметаната и я изсипваме върху натрошения черен шоколад.
Разбъркваме, докато се разтопи и прибавяме маскарпонето. Разбъркваме отново с помощта на шпатула до хомогенност. Разпределяме полученият крем в чашите и отново ги връщаме в хладилника. Идва ред и на третият пласт.
Разбиваме студената сметана с миксер. Разтапяме белият шоколад на водна баня и го оставяме да се охлади за няколко минути. Смесваме белият шоколад със сметаната, маскарпонето и крема от шамфъстък.
Разбъркваме с шпатула до смесването на всички продукти. Разпределяме и този крем по равно в шестте чаши. Отново прибираме десерта в хладилника. И накрая си приготвяме последният четвърти пласт като загряваме сметаната и я изсипваме върху натрошения млечен шоколад и бъркаме докато шоколада се разтопи.
Изчакваме малко да се охлади и го разпределяме в чашите по равно. Прибираме чашите в хладилника и след няколко часа можем да сервираме. Но ако имате повече време най - добре е да престои едно денонощие преди да го опитате.
Преди да го сервирате може да го поръсите с натрошен пресен шамфъстък. И накрая остава само да се насладите на дубайския десерт с крем от шамфъстък.
Търсите ли кулинанри вдъхновения? Експериментирайте вкусно, като приготвите дубайски чийзкейк, уникална дубайска баница и разбира се, легендарния дубайски шоколад.