Шаран със зеле

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Шаран със зеле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Взехме най-вкусната рецепта за шаран от тефтерите на баба, специално за вас"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр. едър
  • лук - 2 глави г кромид
  • олио - 200 мл
  • кисело зеле - 1 глава, по - голяма
  • черен пипер
  • червен пипер
  • салца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте зелето и лука ситно и ги запържете в олио, като ги задушите. Разбъркайте с червения пипер, малко сол при нужда и разстелете в тавичка.

Изчистения шаран леко посолете, сложете върху зелето и намажете обилно с олио. Зелето е солено, така че не добавяйте много сол.

Покрийте шарана с големи зелеви листа и сложете да се пече в силна фурна. От време на време доливайте малко вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: