Начин на приготвяне
Измиваме двата вида чушки и бамята и нарязваме на средно големи парчета.
Нарязваме и патладжана на кубчета и поставяме в купа с подсолена вода.
Това го правим, за да може да се отстрани горчивият вкус и чернилката.
В съд изсипваме олио и оставяме да се загрее.
След като е готово, прибавяме зеленчуците и оставяме да се изпържват в мазнината.
Изпържването става, като първо поставяме чушките, изваждаме ги и на тяхно място слагаме бамята, лука и накрая - отцеденият патладжан.
Когато всичко е изпържено, слагаме нарязаните домати.
Оставяме така докато се поизпари водата, която си пускат, и след това прибавяме червения пипер.
Разбъркваме и прибавяме солта на вкус, а след това и пържените зеленчуци.
Оставяме така да поври за около 20 минути.
Ако манджата ни се види рядка, сгъстяваме с разредено в малко вода брашно и оставяме да се готви още малко време.
Накрая поръсваме с нарязан на дребно пресен магданоз и след 10 минути отстраняваме.
Този вид лятна манджа с бамя можем да затворим в буркани и да вдигнем за зимата, а може и за бърза консумация.