Начин на приготвяне
Сложете лука, чесъна, тиквичките, чушката в голяма тенджера или дълбок тиган с няколко супени лъжици зехтин. Пържете на силен огън, докато зеленчуците придобият златисто-кафяв цвят.
Докато ги запържвате, поръсете със сушения босилек или ситно нарязания пресен босилек.
Когато зеленчуците леко покафенеят, свалете от огъня, добавете филийките сирене и покрийте с капак тигана.
В отделен тиган без капак сложете доматите и малко зехтин и гответе при умерена температура за около 5 минути, като разбърквате от време на време.
Гответе, докато сока от доматите се изпари. След 5 минути добавете доматите към останалите зеленчуци и разбъркайте леко.
Поръсете манджата със сол и черен пипер на вкус.
Лятната манджа с тиквички е готова.