Пържено пиле по дивдядовски

Камелия
Камелия
Новак
18/11/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 925
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилето и го подсушете, след което го нарежете на порции. Начукайте месото с дървено чукче и го наредете в тенджера.

Залейте го с марината, която е приготвена от солта, черен пипер, виното и счукания чесън. Поставете съда в хладилник.

След едно денонощие изпържете порциите в сгорещеното олио до зачервяване.

Сервирайте ги топли, поръсени със соса, който се е получил при пърженето и с леко оцветен с червен пипер разтопено масло.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар