Мекици по тракийски
gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Мекици»Мекици по тракийски

Мекици по тракийски

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k338k
Мекици по тракийски1 / 3
18/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Готвене25 мин.
Общо60 мин.
"Събудете онези, които обичате с топли мекици по тракийски, защото това е най-вкусното обяснение в любов"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към част от пресятото брашно добавете захарта и размитата със затоплена вода мая.

Полученото рядко тесто се слага на топло място при температура 30 градуса.

След като втаса, към него се прибавят разбитите с киселото мляко яйца, солта и останалите брашно и вода.

Към приготвеното меко тесто прибавете натрошеното сирене. Отново замесете и от тестото разточете дебела кора, която се изрязва с помощта на нож или стъклена чаша.

Изпържете мекиците в олиото. Сервирайте ги топли, поръсени с пудра захар.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: